Anke van Geel

Anke van Geel

www.verankerje.nl
info@verankerje.nl

VerAnkerJe
Anke van Geel
Mevrouw van de Meijstraat 23
6243 AN Geulle
+316 301 686 10

Ver Anker je

Een zesentwintigjarige loopbaan in de zorgsector heeft mij gevormd als mens: tot een groot humanist en altruïst. Ik heb gewerkt met mensen met dementie, syndroom van Down, spierziektes, hart- en vaatproblematiek, dwarslaesies, niet aangeboren hersenletsel en mensen binnen detentie. Het waren niet mijn diploma’s waarmee ik deze mensen heb geholpen. Wat wel? Een intrinsieke motivatie die ervoor zorgt dat ik mensen oprecht en eerlijk zie, dat ik luister en hoor vertellen, zonder ooit een oordeel te vormen. Het is bewondering voor het leven in een diepgevoelde empathie voor de medemens. Omdat uiteindelijk ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.

Mijn naam is Anke van Geel, getrouwd en moeder van twee prachtig begaafde dochters die het leven mogen bekijken met een zeer verfijnd, complex en intensief helder bewustzijn. Ik woon in Gäöl, Zuid-Limburg. Het Limburgse dialect is mijn moedertaal. Verder verrijk ik mijn leven met hondje Bibbie en Djek de kat. Als niet praktiserend natuurgids wandel ik graag door het Limburgse heuvellandschap, waarbij ik vaak een plekje onder de zon zoek om te genieten van een goed boek. Een kopje thee mag hierbij niet ontbreken.

De interesse voor begaafdheid is ontstaan omdat ik als moeder wilde weten wat mijn kinderen nodig hadden om op te groeien tot mensen die op een prettige en daadkrachtige manier invulling kunnen geven aan hun eigen leven, én ook maatschappelijk hun steentje kunnen bijdragen. Op deze interesse volgde een opleiding, daarop volgde een persoonlijke zoektocht en die zoektocht eindigde met het starten van mijn eigen begeleidingspraktijk VerAnkerJe. Hierbij vormt de theorie van positieve desintegratie van Kazimierz Dabrowski een leidraad.

De theorie van positieve desintegratie had voor mij net zo goed de praktijk van positieve desintegratie genoemd mogen worden. Deze is van grote waarde gebleken en heeft mij in staat gesteld om mijn levensloop beter te begrijpen. Voor mij is het een praktiserende theorie: een intens complexe systematiek die groei in welke levensvorm dan ook kraakhelder doet weergeven. Leer de TPD niet te begrijpen, leef de TPD.

Begeleiders​