Blogs

Wij schrijven en vertellen graag over positieve desintegratie, en wat dit voor ons en anderen betekent in de praktijk. Op deze pagina vind je onze blogs, interviews en andere items over de theorie.

Crisis als groeikans

Het moment dat je zegt ‘gek he’ is een reflectie van bewustwording, een uitnodiging tot dieper onderzoek of (ietwat grotesk geponeerd) alvast een vooraankondiging van een grotere transformatie.

Lees verder »

Publicatie De kus van Dabrowski

Chris Van Camp neemt je in De kus van Dabrowski mee naar de laatste zeven levensdagen van haar hoogbejaarde moeder. Voor de moeder was ‘wat dé mensen zouden denken’ van levensbelang, terwijl voor de dochter de waarheid over haar bastaardschap levensnoodzakelijk was.

Lees verder »

Vitalski over Dabrowski en workshops​

De poolse psychiater Dabrowski ontwikkelde de Positieve Desintegratie-theorie. Naar aanleiding van het boek ‘De kus van Dabrowski’ van Chris Van Camp, maakte Vitalski dit filmpje waarin hij meer vertelt over de psycholoog en zijn bevindingen

Lees verder »

Fabel: Uiteenvallen Omarmen

Fenna Smilde (1960) schrijft op haar website www.femmka.net over wat haar bezighoudt in de vorm van Reflecties -praatje bij een plaatje in poëtisch proza – en Fabels -dierenverhaaltjes die mens en maatschappij spiegelen. Lees hier haar fabel over de woelmuis.

Lees verder »