Elles Bindels

Elles Bindels

vbib.nl
www.vanuitbewustzijninbeweging.nl
elles@vbib.nl

Vanuit Bewustzijn in Beweging
Elles Bindels
Nieuwstraat 117
1381 XV Weesp
+316 203 976 21

VBiB logo_01_2000px

Uit ervaring weet ik dat er soms moed nodig is om trouw te blijven aan jezelf en je waarden. In het dagelijks leven, en in een veeleisende werkcontext.

Als arts deed ik ruim tien jaar ervaring op in multidisciplinaire teams in met name de psychiatrie, de jeugdgezondheidszorg en de revalidatiesector. Dit heeft mij een veelzijdige kijk gegeven op hoe veerkracht eruit kan zien. Ik heb geleerd om op creatieve manieren te zoeken naar wat een ander helpt in een herstel- of ontwikkeltraject.

Reflectie en metacommunicatie hebben altijd mijn speciale interesse gehad. Als docent en trainer binnen het medisch curriculum hervond ik het plezier in didactiek en aansluiting op een diversiteit aan leerstijlen van mensen, zoals ik dat ken uit mijn tijd als zeilinstructrice. Inmiddels begeleid ik als coach en trainer mensen die hun eigen wijsheid en sensitiviteit willen inzetten voor persoonlijke en professionele groei.

Ik volgde opleidingen in diverse communicatie-, gedrags- en persoonlijkheidsmodellen die allen raken aan het humanistische gedachtegoed en onder de positieve psychologie en positieve gezondheid zijn te scharen. Een systemische kijk en recht doen aan context en interactie vind ik daarbij belangrijk. Mijn praktijk heeft de naam Vanuit bewustzijn in Beweging en mijn werkwijze kenmerkt zich door openheid, creativiteit en afstemming.

Specifiek werk ik met heldere concepten uit de Acceptant and Commitment Therapie (ACT), NonViolent Communication , Functional Fluency en Transactionele Analyse. Dit levert mij inspiratie op voor het vergroten van mentale flexibiliteit. Het gaat er natuurlijk om hoe je inzichten op een zinvolle manier kunt verbinden aan je persoonlijke ervaring. De theorie van positieve desintegratie bleek voor mij een waardevolle manier om naar psychologische processen te kijken en ik ben dankbaar voor de ontmoeting met andere mensen die zich hierdoor laten voeden.

Ik woon samen met Marleen, onze dochter Mare en zoon Just in het oude centrum van Weesp. We hebben een blauw kajuitzeilbootje waarmee we graag over de Friese wateren varen.

Begeleiders​