Annemieke van Manen

Annemieke van Manen

bureaukrang.nl
miek@bureaukrang.nl

bureau Krang
Annemieke van Manen
Van Ewijkweg 41
6861 ZC Oosterbeek
+316 429 927 25

Bijna dagelijks kijk ik op Marktplaats, op zoek naar een mooi tafeltje, een oude stoel of iets anders dat, eventueel na een opknapbeurt, nog een ronde mee kan. Als Neerlandicus kan ik het niet helpen dat de vele taalfouten op die site me opvallen. Mijn lievelingstaalfout is verkeerd in goede staat. De tegenstelling, enerzijds fout of niet oké, anderzijds prima in orde, past goed bij de mensen die ik graag help: mensen die zich krang voelen – anders, niet begrepen, soms zelfs niet passend in de maatschappij.

Na achttien jaar werken bij de Universiteit van Amsterdam, heb ik in een paar jaar een carrièreswitch gemaakt: ik ben omgeschoold tot Talentbegeleider en KernTalentenanalist en op mijn vijftigste verjaardag gestart met bureau Krang. Met de KernTalentenanalyse breng  ik in beeld waar je aard, potentie en motivatie ligt. Binnen een paar uur maakt de analyse zichtbaar waar je energie van krijgt en wat jou juist energie kost. Dat is niet alleen heel handig als je jong bent en voor een studiekeuze staat, maar zeker ook als je langdurig het leven hebt geleefd dat van je werd verwacht en niet het leven dat bij je past. Juist als je niet meer goed weet wie je bent, is een KernTalentenanalyse een uitstekend middel om je bestemming, je levensdoel alsnog te vinden.

Een belangrijk onderdeel van een KernTalentenanalyse is het levensverhaal. Na een interview beschrijf ik je leven aan de hand van de keerpunten, keuzemomenten, dieptepunten en periodes van glorie. Deze koppel ik aan je KernTalenten. Welk KernTalent heeft jou er weer bovenop gekregen? Welke KernTalenten heb je weggestopt achter je overtuigingen van hoe het hoort of achter wat anderen van je verwachten?  Wat kan het je opleveren als je aangeleerde competenties uit kleine KernTalenten loslaat? Zo krijg je vanuit je eigen verhaal een helder beeld van je innerlijke drijfveren en van de invloed van de buitenwereld daarop. Dat inzicht is de eerste stap naar een leven vanuit je eigen aard, potentie en motivatie. Je biografie werkt dan als geneesmiddel.

Een link met de theorie van positieve desintegratie is snel gelegd. Jouw groeipotentieel gekoppeld aan je sterke KernTalenten, de verandering van trouw aan de maatschappij naar trouw aan jezelf, het zijn dingen die op hun plaats gaan vallen. In je leven tot nu toe, in jouw dagelijkse werkelijkheid en voor de toekomst. Na een uitvoerige zoektocht naar jezelf is de basis voor het inslaan van een ander pad gelegd. In het vertrouwen dat dit je gaat lukken, want je slaat de weg in die helemaal bij jou hoort, waar jij energie van krijgt. Je gaat als het ware op voor de tweede ronde, op je eigen manier: een beetje krang, maar heel authentiek.

Annemieke is eindredacteur van de Kenniscommunity Positieve Desintegratie.

Begeleiders​