Portretten

Een positief desintegratie proces spreekt het meest tot de verbeelding wanneer we meebewegen met persoonlijke ervaringen. Op deze pagina vind je portretten van personen die openhartig hun ontwikkelprocessen delen. We hebben hen geïnterviewd, een portret gecreëerd en hiermee eer proberen te doen aan hun unieke, gelaagde ervaringen. We staan in onze introducties stil bij relevante concepten en perspectieven uit de positieve desintegratie theorie.

Ben of ken je iemand die zich graag laat interviewen voor een portret? We horen het graag!

Portret Aster

Aster | Het is een steeds opnieuw uit de kast komen

Aster is 15 jaar als ze vertelt over haar zoektocht naar haar genderidentiteit. Ze beschrijft hoe ze loskomt van sociale conventies en deelt een aantal rolmodellen, series en films die haar hebben geholpen bij het identificeren en accepteren van zichzelf, daarbij het oordeel van de omgeving steeds verder achter zich latend.

Lees verder »

Sven | Een omarming van het ego

Als hij 36 is loopt Sven van Echelpoel helemaal vast. Op dat moment begint zijn onderzoek naar een traumatische gebeurtenis in zijn leven. Pas als hij woorden kan vinden voor die gebeurtenis, verbinding maakt met zijn lichaam en langzaamaan een bruisend leven toelaat, kan hij op weg naar zijn persoonlijkheidsideaal: dichter komen bij heelheid.

Lees verder »

Sanyu en Anouk | Als een spin in het web

Al vanaf dat hij klein is, verloopt Gijs’ ontwikkeling anders dan bij veel andere kinderen. Zijn ouders waren zich hier niet van bewust. Gijs was hun referentiekader. Het opvoeden en begeleiden van Gijs is een zoektocht voor zijn moeders, een voortdurend proces.

Lees verder »