Ter inspiratie

Op deze pagina delen we graag met jou wat ons inspireert. Deze artikelen, video’s, verhalen, gedichten, podcasts, boekentips en filmtips hebben allemaal een link naar persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en groeiend zelfbewustzijn. De items die we hier publiceren gaan niet letterlijk over de theorie. Maar we willen ze graag onder de aandacht brengen omdat ze het proces van positieve desintegratie vertegenwoordigen, of juist ondersteunen.

Copyright: Jan G. Marque

Filosofisch Realisme: kunstwerk in woord en beeld (deel 1)

Jan G. Marque | Het Filosofisch Realisme is een door Jan Marque ontwikkelde kunstvorm. Hij gebruikt twee klassieke middelen: woord en beeld. Aan de ene kant een met olieverf realistisch geschilderde voorstelling op linnen, het schilderij, waarin beeldsymboliek zit verwerkt. Aan de andere kant een onderschrift, bestaande uit woordsymboliek.

Lees verder »
Merijne Hazenoot-Hoorn

I don’t go speechless

Merijne Hazenoot-Hoorn | Het lied Speechless uit de Disneyfilm Aladdin heb ik gebruikt als emotioneel-muzikale verwoording voor mijn strijd tegen angst. Hier schreef ik een ervaringsverhaal bij.

Lees verder »

Ezelsoortjes

Manon Jütte | Ezelsoortjes is een luisterboek van Aukelien Kleinpenning, gebaseerd op muziek van de Franse componist Jacques Ibert. Met behulp van illustraties kunnen kinderen zelf fantaseren over de beelden die de muziek oproept.

Lees verder »