Ter inspiratie

Op deze pagina delen we graag met jou wat ons inspireert. Deze artikelen, video’s, verhalen, gedichten, podcasts, boekentips en filmtips hebben allemaal een link naar persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en groeiend zelfbewustzijn. De items die we hier publiceren gaan niet letterlijk over de theorie. Maar we willen ze graag onder de aandacht brengen omdat ze het proces van positieve desintegratie vertegenwoordigen, of juist ondersteunen.

Merijne Hazenoot-Hoorn

I don’t go speechless

Merijne Hazenoot-Hoorn | Het lied Speechless uit de Disneyfilm Aladdin heb ik gebruikt als emotioneel-muzikale verwoording voor mijn strijd tegen angst. Hier schreef ik een ervaringsverhaal bij.

Lees verder »

Ezelsoortjes

Manon Jütte | Ezelsoortjes is een luisterboek van Aukelien Kleinpenning, gebaseerd op muziek van de Franse componist Jacques Ibert. Met behulp van illustraties kunnen kinderen zelf fantaseren over de beelden die de muziek oproept.

Lees verder »

Het is aan ons

Annemieke van Manen | Vorig jaar, middenin de coronacrisis, kwam het boek Het is aan ons van Merlijn Twaalfhoven uit, waarin hij ons oproept onzekerheidsvaardig te zijn en te leren kijken vanuit een kunstenaarsmindset.

Lees verder »
Manon Jütte. Foto: Stella Gommans

Sinaasappels en Kalasjnikovs

Kort verhaal door Manon Jütte.
Trillend neem ik een slokje van de lauwe cola en schud vertwijfeld mijn hoofd. Ik kan nog steeds niet geloven wat er de laatste twee uur gebeurd is. Vanochtend stapte ik opgetogen in de oude huurtaxi…

Lees verder »