Wie wij zijn

Welkom op onze website!

Met de Kenniscommunity Positieve Desintegratie willen wij een (online) levendige gemeenschap rondom Dabrowski’s gedachtegoed faciliteren. Onze missie is het onder een groter publiek onder aandacht brengen van de rijke psychologische groeidynamiek die Dabrowski in zijn werk heeft beschreven.

We geloven in de kracht van verbinding en van elkaar leren. Onze missie is ook om de theorie van positieve desintegratie op een actuele en creatieve wijze te benaderen en ontwikkelen. Dit doen we middels bestudering van relevante wetenschap en het delen van kennis, dialogen met kunstvormen en het delen van sprekende voorbeelden, zoals portretten en interviews.  

Alle leden van de redactie hebben een eigen specialisatie binnen pedagogische of psychologische begeleiding gecombineerd met verdieping in positieve desintegratie. Onderstaand tref je toelichting op hun persoon en werkzaamheden. Bovendien vind je op de kaart een (evoluerend) overzicht van andere begeleiders die positieve desintegratie een warm hart toedragen en de perspectieven in hun  begeleidingspraktijk en levenshouding integreren. We hebben daarnaast een levendige intervisiegroep die meermaals per jaar samenkomt en elkaar stimuleert en faciliteert in wijze psychologische groei.

De waarden die we met elkaar voorstaan en via onze activiteiten streven te realiseren, zijn compassie, zelfbewustzijn, creativiteit en autonomie. En, ter herinnering van onder andere Dabrowski’s wijsheid, gelden deze waarden wat ons betreft ook als psychologische groeikrachten.

Op deze pagina stellen we ons graag persoonlijk aan je voor.