Laura Stavinoha

Laura Stavinoha. Foto: Tim Hillege Photography

www.useyourvoice.nl
www.laurastavinoha.nl
laura@useyourvoice.nl

use your voice
Laura Stavinoha
Cornelis Dirkszstraat 23-3
1056 TP Amsterdam
+316 295 416 45

use your voice

Op het moment werk ik als musicus, performer, schrijver, producer en coach, met de stem als middelpunt. Na mijn opleiding heb ik verschillende, professionele jassen aangetrokken: die van projectleider, zakelijk leider, copywriter en boekingsagent voor een stemmenbureau. Al deze eerdere ervaringen waren achteraf de perfecte voorbereiding op wat ik nu het liefste doe: het begeleiden van mensen en hun stem, het uiten van mijn eigen creativiteit en het maken van muziek.

De kennismaking met positieve desintegratie was mij een onmisbaar puzzelstukje om de processen die ik in mijn leven heb ervaren, en nog steeds doormaak, te begrijpen en in de context te plaatsen van mijn persoonlijke ontwikkeling. De theorie speelt een belangrijke rol in mijn manier van begeleiden/coachen en is een inspiratiebron voor mijn muzikale en tekstuele creaties. Momenteel schrijf ik een boek over hoe stem en stemgebruik zich verhouden tot postieve desintegratie.

Als zangeres heb ik uiteenlopende dingen gezongen, van klassiek tot house muziek en van experimenteel tot mijn eigen composities. Jarenlang heb ik me verdiept in de geschreven en ongeschreven regels van de verschillende muziekgenres en zangtradities, om tot de conclusie te komen dat ik me niet meer wil conformeren aan bepaalde stijlen of zangtradities. Voor mezelf én voor de mensen die ik begeleid, streef ik in de eerste plaats naar een authentieke, intuïtieve spreek- of zangstem, die communiceert vanuit het hart.

Als stemcoach heb ik niet alleen veel praktische kennis over het stemapparaat, maar ik maak ook gebruik van gedragstherapie en persoonlijkheidstheorieën zoals positieve desintegratie om de begeleiding van de stem in een bredere context te plaatsen. Je stem is een van de meest directe manieren om jezelf creatief en emotioneel te uiten, en om contact te maken. Echte, oprechte verbinding met anderen geeft mij altijd veel energie. Ik ervaar het als creatief en betekenisvol om ook als coach vanuit ditzelfde principe te werken. Bewustzijn en verbinding creëren via de stem; dat is wat ik wil bijdragen aan deze wereld. Dit doe ik via mijn bedrijf use your voice.

Een betekenisvol leven bestaat verder voor mij uit warm en diep contact met anderen, genieten van muziek, dansen, (het bereiden van) lekkere maaltijden, natuurbelevingen en – op zijn tijd – voldoende stilte. Ik kom mijn onvermoeibare nieuwsgierigheid tegemoet door altijd te blijven leren en nieuwe dingen te blijven doen. Mijn leeftempo is echter een tikkeltje trager dan dat van de meeste mensen in de westerse wereld. Dit helpt mij om de verbinding met mezelf en een open, kalme houding te bewaren ten opzichte van alles wat ik op mijn pad tegenkom.

Laura is hoofdredacteur van de Kenniscommunity Positieve Desintegratie.

Begeleiders