Pitch je artikel

Zo pitch je een artikel

Leuk dat je voor ons wilt schrijven, en op deze manier een bijdrage wilt leveren aan de kenniscommunity positieve desintegratie! Op deze pagina lees je hoe je dat doet. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je hierna nog vragen hebt.

Pitch

Eerst ontvangen we graag een pitch van hetgeen waar je over wilt schrijven. Wil je een blogpost schrijven, een boek of film recenseren, of iets anders? Leg het kort aan ons voor in maximaal 250 woorden.

In je pitch leg je ook uit op welke manier jouw onderwerp verband houdt met positieve desintegratie, en waarom je denkt dat onze kenniscommunity het juiste platform is voor je artikel. Het is ook handig als je al een idee hebt van de lengte van je stuk, of het bijvoorbeeld rond de 1000 of 2000 woorden zal zijn.

Mail je pitch naar info@positievedesintegratie.nl. Vermeld hierbij ook je naam, emailadres, telefoonnummer, en vanuit welke expertise je het artikel schrijft.

Als we je pitch hebben ontvangen

Dan ontvang je altijd eerst een bevestiging hiervan. Daarna nemen we contact met je op over de publicatie, en bespreken we of het artikel geschikt is voor ons platform.

Planning

We proberen het publiceren van nieuwe artikelen op de website op een zodanige manier te spreiden dat er regelmatig iets nieuws te lezen valt. We spreken dus in overleg met jou een publicatiemoment af, en hier komen twee deadlines bij kijken

De eerste deadline is voor het inleveren van de eerste versie van je stuk. Op basis daarvan doet de eindredactie suggesties voor wijzigingen. Daarna volgt een correctieronde voor jou, met een tweede deadline.

Als je een bijpassende afbeelding hebt voor je artikel, plaatsen we die graag – als we daar toestemming voor hebben. Vermeld altijd de naam van de fotograaf of de ontwerper van de afbeelding.

Publicatie

Als je stuk gereed is voor publicatie, zullen we het promoten via onze sociale kanalen, en we nodigen jou uit om hetzelfde te doen.